Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Μάνα - Μητέρα - Μαμά



            Καλημέρα παιδιά!

    Ελπίζουμε να είστε όλα τα παιδιά καλά και να απολαμβάνετε τον καλό καιρό  και το παιχνίδι έξω από το σπίτι. Την Κυριακή γιορτάζουμε σε όλο τον κόσμο τη γιορτή της μητέρας. Της μητέρας που μας έφερε στον κόσμο, που μας φροντίζει, μας νοιάζεται, μας προσέχει, χαίρεται με τη χαρά μας, πονάει όταν πονάμε, με δυο λέξεις, μας αγαπάει. Και εμείς, όλα τα παιδιά, με αγάπη και λαχτάρα τη φωνάζουμε μαμά, μανούλα, μανουλίτσα, μαμάκα, όσο είμαστε μικρά παιδάκια, μητέρα, μάνα, όταν θα είμαστε πιο μεγάλοι.
   Αυτή η σχέση αγάπης και στοργής υπάρχει και στη φύση, στα ζώα, στα πουλιά, ανάμεσα στη μάνα και το παιδί της. " Η κλώσα" από το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων, θα σας παραπέμψει σε ένα αντίστοιχο στιγμιότυπο. Θα το βρείτε πατώντας  εδώ. Θα ζητήσουμε από τη μαμά ή το μπαμπά να το διαβάσει μια φορά για να το απολαύσετε. Μπορείτε να συζητήσετε, τι σας έκανε εντύπωση, τι σας άρεσε, αν είδατε ένα παρόμοιο στιγμιότυπο με κάποιο ζώο.
    Για να ασκηθείτε στην ανάγνωση διαβάστε μερικές φορές,τουλάχιστον πέντε - έξι, τις πέντε σειρές του μαθήματος κάτω από την κλώσα με τα κλωσόπουλα.  Πέταξε το πουλί, έως στα μικρά της.
    Ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες που ακολουθούν. Συζητήστε με τη μαμά για να θυμηθείτε παρόμοια περιστατικά που πιθανόν να έχουν συμβεί και σ' εσάς.

     Την Κυριακή μπορείτε να κάνετε μια έκπληξη στη μαμά σας. Χαρίστε της ένα λουλουδάκι, μια ζωγραφιά, λίγα λογάκια ή σκέψεις σας, μαζί με μια μεγάλη, σφιχτή αγκαλιά.
     Στη συνέχεια μπορείτε να ακούσετε μαζί με τη μαμά τα τραγουδάκια "Μάνα - Μητέρα - Μαμά - Μανούλα " πατώντας  εδώ.  Είναι ένα ακόμη δώρο που μπορείτε να της κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου