Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Επανάληψη στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά




      Καλημέρα παιδιά!

      Σήμερα θα κάνουμε επανάληψη στο μάθημα της Γλώσσας ένα από τα δίψηφα φωνήεντα, το (Ει,ει). Δίψηφα λέγονται τα φωνήεντα που είναι δύο μαζί, αλλά ακούγονται σαν μία φωνή.Το ( Ει, ει) ακούγεται σαν ι. Πριν από μερικές μέρες κάναμε επανάληψη ένα άλλο δίψηφο φωνήεν, το( Ου,ου). Μην ξεχνάτε ότι ο τόνος μπαίνει στο δεύτερο γραμματάκι (Εί,εί).
      Μπορείτε να ανοίξετε το ηλεκτρονικό βιβλίο της Γλώσσας στην ενότητα << ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ>>, πατώντας εδώ. Κατεβείτε με τη μπάρα που βρίσκεται δεξιά. Το πρώτο μάθημα που θα βρείτε είναι: "Το καπέλο περπατάει!"
  •  Διαβάστε το μερικές φορές για να το θυμηθείτε. 
  • Πιο κάτω θα βρείτε δύο κομμάτια παζλ. Στο πρώτο πρέπει να συμπληρώσετε Ει,ει και θα μάθετε τι κάνει το σκυλάκι. Όλες οι λέξεις που δείχνουν ότι κάποιος κάνει κάτι (ρήματα), παίρνουν στο τέλος ει. Π.χ. παίζει, διαβάζει, σκουπίζει. Αφού συμπληρώσετε την άσκηση διαβάστε την αρκετές φορές για να εξασκηθείτε στην ανάγνωση. Στο δεύτερο κομμάτι παζλ θα βρείτε και θα συμπληρώσετε μια λέξη. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μια δική σας προτασούλα με την ίδια λέξη.
  • Μπορείτε να μάθετε διασκεδάζοντας πατώντας εδώ. Κάντε κλικ πάνω στο παράθυρο που είναι κάτω από τον τίτλο "Το καπέλο περπατάει (Ει, ει)". Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Κάνοντας κλικ πάνω στο βελάκι, θα ανοίξει ένα παράθυρο με ασκήσεις- παιχνίδια. Καλή διασκέδαση!
  • Κάτω από το παράθυρο είναι ένα φύλλο εργασίας σε μορφή pdf. Μπορείτε να το εκτυπώσετε και να κάνετε τις ασκήσεις. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα, κάντε στο τετράδιό σας μόνο τις 5,6,7,8.ασκήσεις . 
     Ας κάνουμε και μια επανάληψη στα Μαθηματικά. Θα ασχοληθούμε με τους αριθμούς από το 0 μέχρι το 50.
  • Μπορείτε να τους θυμηθείτε και να κάνετε εξάσκηση με ευχάριστο τρόπο πατώντας εδώ.  Αφού ανοίξετε το παράθυρο κάνοντας κλικ πάνω στο βελάκι, ασχοληθείτε με όλους τους ήρωες και τον παπαγάλο. 
  • Μετά την εξάσκηση μπορείτε να κάνετε δύο φύλλα εργασίας πατώντας εδώ και εδώ .  Τα παραπάνω  φύλλα εργασίας  των Μαθηματικών είναι από τον ιστότοπο  emathima.gr   και δημιουργία της Μπίμπου Σάντυ.
Καλό Σαββατοκύριακο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου