Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Επανάληψη


     Και τώρα θα ασχοληθούμε με τη Μελέτη Περιβάλλοντος.
     Καθώς τα χρόνια περνούν, πολλά αλλάζουν. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι καλλιεργούν τη γη. Αλλάζουν δηλαδή οι αγροτικές εργασίες. Πατώντας εδώ θα βρείτε μία εικόνα. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα και θα τη δείτε σε μεγέθυνση.
     Έχετε τέσσερις φωτογραφίες. Οι τρεις έχουν σχέση με αγροτικές εργασίες και η μία είναι άσχετη. Πηγαίνοντας με το ποντίκι πάνω στο μεγεθυντικό φακό που είναι κάτω από κάθε φωτογραφία, θα τη δείτε σε μεγέθυνση. Αν κάνετε κλικ πάνω στο πρώτο από τα τρία εικονίδια που είναι κάτω από κάθε φωτογραφία (αυτό που μοιάζει με βελάκι), θα ακούσετε πληροφορίες σχετικές με την εργασία που δείχνει η φωτογραφία. Στο λευκό εικονίδιο που είναι κάτω από κάθε φωτογραφία κάνετε κλικ (επιλέγετε) μόνο τρεις, που έχουν σχέση με αγροτικές εργασίες. Για να βεβαιωθείτε ότι απαντήσατε σωστά, κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο με το γράμμα ε , που είναι κάτω δεξιά. Δε χρειάζεται να πατήσετε " Συνέχεια".
    Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για κάποια αγροτικά εργαλεία, πατώντας εδώ.
    Μπορείτε να συζητήσετε με τους γονείς σας ή να τηλεφωνήσετε στον παππού ή τη γιαγιά και να κουβεντιάσετε μαζί τους ή να ρωτήσετε σχετικά με τα παραπάνω.

      Θα  συνεχίσουμε την επανάληψή μας  στη Γλώσσα με το γραμματάκι   Ξ,ξ. 
Ανοίξτε το ηλεκτρονικό  βιβλίο της Γλώσσας  στο κεφάλαιο  << ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΦΕΡΕ ΒΡΟΧΗ>>  πατώντας  εδώ.   Με την μπάρα που βρίσκεται  στα δεξιά βρείτε το μάθημα        " Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας ".                .
  • Διαβάστε το για να το  θυμηθείτε και κάντε  εξάσκηση.
  •  Πατήστε  εδώ  για να ακούσετε το τραγουδάκι που έχει στο τέλος του μαθήματος.
  • Για παιχνίδι και μάθηση πατήστε εδώ . Κατεβείτε με την μπάρα μέχρι να βρείτε το  Ξ,ξ. Πατήστε επάνω στο παράθυρο και ασχοληθείτε με τα παιχνίδια.  
  • Ακριβώς κάτω από το παράθυρο έχει  ένα φύλλο εργασίας για το γράμμα Ξ,ξ σε μορφή  PDF. Αν έχετε τη δυνατότητα να το εκτυπώσετε, κάντε το και συμπληρώστε τις ασκήσεις.  Αν όχι, κάντε προφορικά τις ασκήσεις 1, 2, 3, 4 και γραπτά στο τετράδιο τις ασκήσεις 5, 6, 7, και 8 .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου